Home Landelijke radio Radio Waddenzee gestart met testuitzendingen

Radio Waddenzee gestart met testuitzendingen

Radio Waddenzee is vanmiddag begonnen met testuitzendingen via 1602 AM. Het radiostation richt zich op het toerisme in Noord-Nederland in het algemeen en de waddeneilanden in het bijzonder. Tussen 07:00 en 19:00 uur zendt het station uit en van 19:00 t/m 07:00 uur zendt Radio Seagull, een internationaal muziekstation, uit.

De oorspronkelijke planning van exploitant Pan European Radio BV was om de toeristenzender al in de zomer van 2004 in de lucht te brengen. De procedures voor het verkrijgen van een bouwvergunning voor zendmasten bleken ingewikkelder dan was voorzien. Begin deze maand zijn de zendmasten geplaatst nabij Finkum in Noord-Friesland en daarom konden de testuitzendingen vandaag beginnen.

Radio Waddenzee brengt dagelijks van 07.00 tot 19.00 uur muziek, nieuws en informatie voor de toeristen die jaarlijks in Friesland, Groningen, Drenthe en de kop van Noord-Holland komen. De luisteraars worden op de hoogte gebracht van de mogelijkheden die er op toeristisch gebied zijn. Maar ook actuele zaken zoals verkeersinformatie, veerdienstregelingen, evenementen en watersportzaken komen uitgebreid aan de orde. Internationaal, nationaal en lokaal nieuws houdt vakantiegangers en de inwoners van de regio op de hoogte van actuele gebeurtenissen.

Radio Waddenzee is te beluisteren via AM 1602 Khz en via www.radiowaddenzee.nl. De zender is nu nog te horen in laag vermogen, maar uiterlijk 1 juli moet het radiostation op vol vermogen te horen zijn. De AM-zender is dan te beluisteren in Noord- en Midden-Nederland.

Vorig artikel“Budget omroepen wordt gehalveerd”
Volgend artikelDe Mol wil fusie met Versatel en Belgacom