“Ik ben blij dat ik er weer ben”, zei Daniël Lippens gisteravond op Radio 538. Hij was terug na een week schorsing. De dj reed anderhalve week geleden een fietser aan en streamde dit live op internet. Via Dumpert is te zien hoe hij, al eerder tijdens zijn rit, bijna een andere fietser en een voetganger raakt. Via social media reageren veel mensen verontwaardigd op de actie van de dj. “Ik zag het terug en dacht: Jezus Daan, wat was je stom…”

In de uitzending vertelde hij erover. “Toen ik het filmpje terug zag, toen wist ik ook wel dat ik daar fout zat. Maar op het moment zelf was ik daar helemaal niet mee bezig. Ik was met m’n hoofd ergens anders.” Hij zegt dat hij het verkeer niet serieus genoeg nam. “Je denkt: ik heb al tien jaar m’n rijbewijs, ik kan dit wel. En dan ga je het verkeer steeds minder serieus nemen.”

De 538-dj zegt dat hij daar iets aan wil doen. “Ik ben een podcastserie gaan maken die gaat over verkeersveiligheid.” De eerste aflevering daarover is inmiddels te beluisteren.

Foto: Radio 538 | William Rutten