Radio 538 heeft Daniël Lippens geschorst vanwege het verkeersincident van afgelopen vrijdag. Dit heeft de zender vandaag laten weten. Niet alleen het rijgedrag, maar ook het livestreamen tijdens het rijden keurt de zender af. Naast de schorsing moet Daniël ook een podcastserie over verkeersveiligheid maken. Daniël heeft in een reactie aan De Telegraaf inmiddels zijn excuses aangeboden.

Daniël reed vrijdag een fietser aan en streamde dit live op internet. Via Dumpert is te zien hoe hij, al eerder tijdens zijn rit, bijna een andere fietser en een voetganger raakt. Via social media reageren veel mensen verontwaardigd op de actie van de dj.

Een woordvoerder laat in een reactie weten: “Radio 538 neemt de zaak heel serieus op. We hebben Daniël gisteren direct aangesproken op zijn roekeloze rijgedrag en op het gebruik van Twitch tijdens het rijden. Hij wordt voor een nader te bepalen periode geschorst van zender en gaat die tijd benutten om een podcastserie te maken, waarin de verschillende kanten van de verkeersveiligheid worden belicht.”

Daniël presenteert elke werkdag van 22:00 uur tot 01:00 uur een programma op Radio 538. Wie de shows van Daniël waarneemt, is nog niet duidelijk.

Ernstig ongeluk

Het is niet de eerste keer dat Daniël in het nieuws komt vanwege zijn handelen in het verkeer. Negen jaar geleden, in augustus 2010, raakten hij en zijn collega Ivo van Breukelen betrokken bij een auto-ongeluk. Op de snelweg A7 verloor Daniël de macht over het stuur, waarna de auto heen en weer begon te slingeren en uiteindelijk op de kop tot stilstand kwam.

Het ongeval was volgens Daniël destijds ‘simpelweg een stomme schrikreactie en een stomme uitwijkmanouvre’. Van alcohol in het spel zou geen sprake zijn. Een foto van de total loss geraakte auto is hier te bekijken.

Foto: Radio 538 | William Rutten