Er wordt al jaren over gesproken: een FM-frequentie voor NPO Radio 5. Het radiostation groeit flink en kreeg er afgelopen jaar bijna 20 procent meer luisteraars bij. Toch denkt presentator Daniël Dekker niet dat Radio 5 in de toekomst dekking op de FM krijgt. “Ik zie dat niet gebeuren. De NPO heeft maar vier van die frequenties en zou dan bijvoorbeeld die van Radio 4 moeten afnemen”, zegt Daniël in Het Parool.

Meerdere radiomakers pleiten al langer voor het overhevelen van de FM-frequenties van 3FM naar die van Radio 5. Daniël staat daar anders in. “Maar ik weet zeker dat Radio 5 heel snel een van de grootste zenders van Nederland zou worden, als we een dekking op FM zouden krijgen. Ons muziekformat heeft gigantische potentie. Je ziet het ook aan onze Evergreen Top 1000: het succes blijft maar groeien.”

Zendtijd op Radio 2

Daniël maakte vorig jaar de overstap naar Omroep MAX en daarmee tevens naar Radio 5. De presentator pleit er ook voor dat MAX zendtijd krijgt op NPO Radio 2. “Ik zie een programma voor me met alleen eighties- en ninetiesclassics en weinig geouwehoer tussendoor. Dire Straits, Billy Joel, Genesis, Rod Stewart. Al die bands en artiesten die in Nederland nog steeds meteen de Ziggo Dome uitverkopen. Daarvoor ga ik de komende tijd lobbyen”, zegt hij in de krant.

Foto: Linda Stulic