NPO Radio 5 staat vanaf morgen tot en met vrijdag 23 februari in het teken van muziek uit de jaren ’60. Tijdens ‘De Evergreen Week van de Jaren 60’ zetten de dj’s de B-kantjes van singles in de schijnwerper. Eerst wordt de populaire A-kant gedraaid, gevolgd door een minder bekend B-kantje.

Een week lang is muziek te horen van onder anderen Ramses Shaffy, The Beatles, Nina Simone, Beach Boys, Rob de Nijs, Dionne Warwick, Shocking Blue, Cliff Richard, The Rolling Stones, Aretha Franklin, Boudewijn de Groot, The Hollies en Roy Orbison.

“NPO Radio 5 heeft een unieke positie in het Nederlandse radiolandschap. Een nog altijd groeiende groep luisteraars geniet van onze mix van muziek uit vooral de jaren zestig en zeventig en de extra aandacht die de publieke omroep heeft voor het Nederlands product. Met themaweken, zoals De Evergreen Week van de Jaren 60, onderstrepen we het bijzondere karakter van deze zender”, zeg Peter de Vries, van NPO Radio 5.

Evergreen Toplijst

De Evergreen Week van de Jaren 60 wordt op vrijdag 23 februari afgesloten met de  Evergreen Toplijst van de Jaren 60, te horen tussen 06:00 en 20:00 uur. Op de lijst kan tot en met donderdagmiddag 12:00 uur gestemd worden op de website van NPO Radio 5.

Foto: Michel Schnater | NPO