Op NPO Radio 5 is vanochtend het startschot gegeven voor de ‘Evergreen Top 1000’. Dat is de lijst met de beste liedjes ooit gemaakt, gekozen door de luisteraars van het station. De lijst is tot en met vrijdag elke werkdag van 6:00 tot 20:00 uur te horen.

De ‘Evergreen Top 1000’ wordt elke werkdag gepresenteerd door achtereenvolgens Bert Haandrikman, Hans Schiffers, Daniël Dekker, Henk van Steeg, Bert Kranenbarg, Manuëla Kemp en Henkjan Smits.

Nummer 1

Het nummer Roller Coaster van Danny Vera is door de luisteraars van Radio 5 opnieuw verkozen tot de nummer 1 van de Evergreen Top 1000. Roller Coaster stootte vorig jaar Wim Sonnevelds Het Dorp, dat zeven keer op rij de eerste plaats behaalde, van de troon. Het nummer van Wim Sonneveld staat dit jaar op de tweede plek.

“Danny Vera bewijst dat een evergreen niet aan leeftijd is gebonden”, zegt Peter de Vries, zendermanager van Radio 5. Zijn Roller Coaster is een relatief jong nummer en weet toch voor het tweede jaar in successie deze bijzondere lijst aan te voeren. Voor veel stemmers heeft de song nu al een gevoel van eeuwigheidswaarde en de Evergreen Top 1000 is en blijft de lijst van de luisteraars van NPO Radio 5.”

Foto: NPO Radio 5