Home Landelijke radio NPO Radio 1 Dagelijks hoorspel in de dagprogrammering van Radio 1

Dagelijks hoorspel in de dagprogrammering van Radio 1

NPO Radio 1

NPO Radio 1 krijgt in de dagprogrammering een hoorspel op de zender. Vanaf maandag 30 januari is het 134-delige hoorspel, gebaseerd op het boek ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’,  elke werkdag om 12.50 uur te horen op Radio 1.

Eindredacteur Arjan Penders: “We willen graag een nieuw, spannend luistermoment op Radio 1. Iedere middag lekker ouderwets naar de radio luisteren voor een hoorspel. Of op een ander moment met de wekelijkse podcast. Onze hoofdpersoon maakt allerlei historische gebeurtenissen mee. Het hoorspel is daarom vermengd met authentieke geluidsfragmenten, passend bij de grote stappen die het explosieve verhaal zet door de geschiedenis van de 20e eeuw. En we leveren natuurlijk ook een flinke dosis humor.”

‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ is een bestseller van de Zweedse auteur Jonas Jonasson uit 2009. Het boek werd in 2013 verfilmd. Op zijn honderdste verjaardagsfeest vertrekt Allan Karlsson uit het bejaardentehuis. Hij probeert zo ver mogelijk te reizen met het weinige geld dat hij heeft. Allan steelt een koffer, die vol blijkt te zitten met crimineel geld. Daardoor krijgt hij een motorbende, een internationale gangster en de politie achter zich aan.

Het hoorspel is geschreven door Eva Gouda en Koen Caris en wordt geproduceerd door de HoorSpelFabriek van Vibeke von Saher en Marlies Cordia.