Home Landelijke radio Crisis bij Sky-line Uden

Crisis bij Sky-line Uden

Het conflict dat interim-bestuursvoorzitter R. Roomer en hoofdredacteur G.J. Schouwenaar hebben met een groep vrijwilligers van de radio-poot van Sky-Line is gisteren tot een kookpunt gekomen. Dat meldt de GPD vandaag. De voltallige ploeg onbezoldigde medewerkers werd tegen 14.00 uur verzocht de studio aan de Nieuwe Markt in Uden te verlaten. Vanaf dat moment werd de muziek op de zender door een computer gedraaid.

Volgens de vrijwilligers, die na hun vertrek uit de studio neerstreken in café Henk van Zutven aan de Markt, waren zij niet in staking, maar hadden zij een andere invulling gegeven aan hun programma’s. Er werd alleen muziek gedraaid, maar de redacties waren voltallig aanwezig.

Toen rond half twee de hoofdredacteur en interim-voorzitter de studio betraden om het sportprogramma op zondagmiddag te maken, met de hulp van een oud-medewerker en twee vrijwilligers die normaal op zaterdag werken, barstte de bom.

“De emoties liepen nogal hoog op”, verklaren enkele aanwezigen. R. Roomer bevestigt dat hij de vrijwilligers heeft gevraagd te vertrekken. “Het leek me nuttig een moment van bezinning te nemen.” Hij benadrukt dat het conflict alleen een deel van de 75 vrijwilligers betreft. “Het is een intern conflict met enkele medewerkers, waarover ik niet naar buiten wens te treden. We moeten zo snel mogelijk de dialoog aangaan om dit uit de wereld te helpen en niet steeds naar de pers lopen.”

Vorig artikelStadsradio Rotterdam in de verkoop
Volgend artikelRadionieuws van maandag 28 oktober