Home Landelijke radio Radionieuws van maandag 28 oktober

Radionieuws van maandag 28 oktober

Deze week is LIVE-week op 3FM. Bij BARTop3FM is de Eindhovense band LIJN7 op dinsdag op wioensdag- en donderdag op vrijdag-nacht tussen 3 en 4 te gast.

Giel Beelen heeft op Wansmaak Wacko Woensdagochtend tussen 4 en 6 Stef Ekkel op bezoek. Er zullen historisch foute opnames horen van het programma ‘Los Vast’. En zijn er bij hem uiteraard weer live rappers op vrijdagochtend in Rapmaker.

Verder is er elke nacht tussen 01.30 en 02.00 een klassiek mini concert. Maandag op Dinsdag bij Marc de Hond: Rage against the machine (Pinkpop 1996)
Dinsdag op Woensdag bij Marc de Hond: Doe Maar (Pinkpop 1983)
Woensdag op Donderdag bij Jochem Myjer: Live Aid deel 1 met oa INXS, Sting en Bob Geldof
Donderdag op Vrijdag bij Maurice Verschuuren: Live Aid deel 2 met oa George Michael,Neil Young en Rolling Stones

Kaarten voor FC Zwolle op Radio Oost
Radio Oost gaat kaarten weggeven voor FC Zwolle. Sinds jaar en dag geeft het regionale station elke werkdag vrijkaarten voor de thuiswedstrijden van FC Twente weg. Nu ook FC Zwolle op het hoogste voetbalniveau opereert is het niet meer dan logisch dat de omroep voor Overijssel de fans van FC Zwolle tegemoet komt.

Daarom worden vanaf maandag 4 november elke werkdag twee vrijkaartjes voor een thuiswedstrijd van FC Zwolle weggegeven in het programma Goeiemiddag Overijssel. Vrijdag 1 november vindt de introductie vanaf 13.30 uur live plaats bij Radio Oost.

Jinglenetwork.nl veranderd naam
Jinglenetwork.nl gaat vernieuwen. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een thesoundofradio.nl. Jinglenetwork had in het verleden veel problemen. Zo moesten ze sommige jingles verwijderd worden omdat ze illegaal op de site stonden.

Daarnaast raakte de site een deel van zijn bestand kwijt door een crash van de server. De website roept nu iedereen op jingles weer te uploaden naar de Jinglenetwork. Dat kan door te mailen naar redactie@thesoundofradio.nl.

FunX gaat van start in hele randstad
FunX gaat per 1 januari 2003 ook van start met etheruitzendingen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Daarover hebben de stadsbesturen en het ministerie van OC&W vanmiddag overstemming bereikt.

De wethouders van de vier grote steden en demissionair staatssecretaris Van Leeuwen stonden al langere tijd achter FunX, maar moesten nog moesten nog akkoord gaan met de financiering van het publieke radiostation. FunX krijgt vestigingen in iedere stad. Waar de hoofdvestiging komt, is op dit moment nog niet bekend.