Home Landelijke radio Concertzender gaat samenwerkem met Conservatorium van Amsterdam

Concertzender gaat samenwerkem met Conservatorium van Amsterdam

Het Conservatorium van Amsterdam gaat samenwerken met de Concertzender. Vanaf januari 2009 zullen radioprogramma’s van talentvolle conservatoriumstudenten te horen zijn op de kabelzender. De programma’s worden gemaakt door de studenten zelf, die zich dit jaar voor het eerst konden inschrijven voor het keuzevak ‘Radiomaken’. Vanaf januari 2009 zullen de eerste uitzendingen van de studenten te horen zijn: vier uur per week concerten uitgevoerd door Amsterdamse conservatoriumstudenten. Later zullen de programma’s beschikbaar komen voor een nieuw digitaal themakanaal ‘Young Professionals’.

Professionals van de Concertzender en Radio 4 gaan de studenten lesgeven in programmamaken, tekstschrijven en presenteren van radioprogramma’s. De studenten van het conservatorium zijn erg enthousiast over het nieuwe vak. "De nieuwe cursus begint pas
eind 2008 en er is al veel animo", aldus Jurjen Soeting, organisator van de cursus vanuit het Conservatorium. "Wij zijn het eerste conservatorium in Nederland dat zijn studenten het vak radiomaken aanbiedt."

"Wij zijn erg blij met deze bijzondere samenwerking", aldus Sem de Jongh, programmamaker van de Concertzender en gastdocent. "Er worden zoveel kwalitatief goede concerten en uitzonderlijke projecten georganiseerd op het Conservatorium. Dankzij dit project zullen deze optredens voor het eerst ook voor een groter publiek toegankelijk zijn."