Home Landelijke radio Concertzender gaat samenwerken met Vredenburg en Arrow Jazz FM

Concertzender gaat samenwerken met Vredenburg en Arrow Jazz FM


De Concertzender gaat samenwerken met muziekcentrum Vredenburg en zakelijke dienstverlener Conclusion, die onder meer de eigenaar is van Arrow Jazz FM. Met concertopnamen en radioprogramma's willen de drie partners het muziekleven in Utrecht en omgeving versterken.

De Concertzender gaat zich meer dan voorheen richten op de programmering van Vredenburg. Dit seizoen worden daarvoor zo'n 40 concerten in de Leeuwenbergh geregistreerd en (al dan niet live) uitgezonden.

Daarbij beperkt de Concertzender zich niet tot concerten met klassieke muziek, zij zal in Utrecht ook jazz- en wereldmuziek opnemen. In een wekelijks radioprogramma komt de programmering van Vredenburg centraal te staan. Daarnaast blijft de zender concertopnamen van andere Nederlandse muziekpodia uitzenden.

In samenwerking met Conclusion gaat de Concertzender de activiteiten van Arrow Jazz FM ondersteunen. Ze gaan gezamenlijk de live-uitzendingen maken op lokatie en opnamen maken op podia en festivals. De Concertzender verhuist op 24 oktober naar Utrecht om voorlopig in te trekken op het hoofdkantoor van Conclusion aan het Herculesplein 80. Daarmee komt een einde aan het verblijf in het Amsterdamse muziekmakerscentrum MuzyQ.

"Met de samenwerking tussen Concertzender, Conclusion en muziekcentrum Vredenburg is de continuïteit van de Concertzender de komende jaren gewaarborgd", aldus de zender.