Home Landelijke radio Commissariaat stemt alsnog in met WNL

Commissariaat stemt alsnog in met WNL

Het Commissariaat voor de Media is alsnog positief over omroep WNL. Op 30 september gaf het Commissariaat "voorhands" een negatief advies: "WNL heeft nog het nodige te doen met het aanscherpen van de governance en in de sfeer van ontvlechting van de banden met de Telegraaf Mediagroep."

Fons van Westerloo, voorzitter van WNL, zegt in de Telegraaf dat hij in een gesprek met het Commissariaat ‘alle twijfels die er nog leefden heeft kunnen wegnemen’. "We hebben de kleur van het logo veranderd, onze website is aangepast, de rol van de ledenraad is aangescherpt in de statuten, er is een conceptreglement gemaakt voor de raad van toezicht en we hebben laten vastleggen dat we ons aan de richtlijnen van de overheid voor de salariëring houden. Kortom, alles wat ons is gevraagd hebben we gedaan", aldus van Westerloo.

Het bestuur van de NPO en de Raad voor Cultuur gaven in september al een positief advies voor WNL. Minister Plasterk zal naar verwachting binnen enkele weken uitsluitsel geven of de nieuwkomers PowNed en WNL in september 2010 mogen toetreden tot het publieke bestel.