Home Landelijke radio Commissariaat onderzoekt nieuwe omroep WNL

Commissariaat onderzoekt nieuwe omroep WNL


Het Commissariaat voor de Media is een onderzoek gestart naar de nieuwe omroep WNL. De door de Telegraaf opgerichte omroep moest van het Commissariaat alle banden met het krantenconcern verbreken, maar nu blijkt dat die weer zijn aangehaald. De omroep heeft alle productie van haar programma's uitbesteed aan een dochterbedrijf van de Telegraaf.

Door de banden nu aan te halen, maakt WNL volgens een woordvoerder van het Commissariaat voor de Media mogelijk inbreuk op de bepaling in de Mediawet dat een omroep niet dienstbaar mag zijn aan het maken van 'winst door derden', in dit geval de Telegraaf. De afdelingen juridische zaken, programma-toezicht en financieel toezicht van het Commissariaat zijn met een onderzoek begonnen.

Daarnaast is journalistenvakbond NVJ niet blij met WNL. Op de hoofdredacteur na is er praktisch geen personeel in dienst. Alle medewerkers zijn in dienst bij productiebedrijven. De NVJ heeft Wakker Nederland een brief gestuurd, omdat op deze manier ook de CAO wordt ontweken.