Home Landelijke radio Gerard Ekdom en Corné Klijn krijgen programma op Radio 6

Gerard Ekdom en Corné Klijn krijgen programma op Radio 6


Gerard Ekdom en Corné Klijn gaan een programma presenteren op Radio 6Op zes september verandert de programmering van het publieke station. De soul- en jazz-zender geeft meer ruimte voor 'zwarte' muziek en doet dit door een aantal nieuwe programma's te laten horen. Mede door de herverdeling van de zendtijd voor omroepen was deze herprogrammering noodzaklijk.

Doordeweeks presenteert Sherill Samson (AVRO) tussen 10.00 en 12.00 het programma "Sherill for Real", van 14:00 tot 16:00 is Winfried Baijens (NTR) te horen met "Winfried draait door".

Tussen 19:00 en 21:00 uur komt het programma "Radio 6 presents" met elke dag wisselende presentatie. Onder andere Gerard Ekdom en Corné Klijn gaan dat op toerbeurt presenteren.

Ook in het weekend zullen er nieuwe programma's te horen zijn, zoals Jazz in the Morning (Omroep Max). Dat programma is elke zaterdag van 07:00 tot 10:00 uur te horen met Tuffie Vos en op zondag met Edwin Rutten. Andrew is het programma op elke zaterdag en zondag van 12:00 tot 14:00 uur met Andrew Makkinga (VPRO) en de NTR krijgt een programma op zaterdag en zondag: Wicked Jazz Sounds, van 16:00 tot 18:00 uur.

Zendermanager Wilbert Mutsaers: "Radio 6 prijst zich bijzonder gelukkig met de nieuwe programmamakers die vanaf september op de zender te horen zullen zijn. We hebben grote en gekende jazz & soul liefhebbers in huis die hun grote muzikale hart zullen laten spreken."