Home Landelijke radio Commissariaat dreigt Lokale Omroep Almelo

Commissariaat dreigt Lokale Omroep Almelo

De Lokale Omroep Almelo (LOA) dreigt haar zendmachtiging kwijt te raken. Het Commissariaat van de Media wil de vergunning intrekken, omdat de omroep de verslagen van het Programma Bepalend Orgaan niet heeft opgestuurd. Het PBO is een commissie met vertegenwoordigers van diverse organisaties die lokaal actief zijn. Het gezelschap moet de programmering van de omroep goedkeuren.

Voorzitter Jan Krol van de LOA bevestigt tegenover TC/Tubantia dat de verslagen niet zijn gestuurd. Als reden noemt hij dat de twee geplande vergaderingen door slecht weer zijn vervallen. "Het bleek niet mogelijk andere vergaderdata te vinden." Dit probleem heeft volgens Krol te maken met de leegloop van het Programma Bepalend Orgaan. "Van de elf leden zijn er nog maar zes over."

Op 6 augustus gaat de LOA zich verweren tegenover het commissariaat. Het commissariaat maakt volgens Krol de fout de lokale radio te veel als een professionele omroep te zien. "Er wordt te vaak aan voorbij gegaan dat we een vrijwilligersorganisatie zijn."