Home Landelijke radio Column: Zo, dus dit wordt Veronica?

Column: Zo, dus dit wordt Veronica?

‘Het oude vertrouwde Veronica komt terug!’ Dat zei afgelopen week Veronica directeur Ton Lathouwers. Geen ouwe-lullen-zender. en dat klopt. Ze hebben namelijk ook iemand onder de 40 aangenomen, en wel Alexander Stevens! Wie? Dat dacht ik ook, maar goed je kan natuurlijk niet je hele programmering bezetten met top-jocks.

Over ’top-jocks’ gesproken: Jeroen van Inkel is nu toch van plan om naar Veronica de gouwe-ouwe zender te gaan. Van Inkel ziet éindelijk in dat hij oud en versleten is. hij zou eigenlijk ergens in een klein zaaltje (net als Juliana) opgeborgen moeten worden. Maar goed dat kun je natuurlijk niet zeggen over zo’n top dj.

Afgelopen week werd ook duidelijk dat Rick van Veldhuizen niét naar Veronica gaat! Waarom nou? Nee, in plaats daarvan gaat hij 4-7 op 538 opvullen. Kan er geen regeling komen dat elke dj boven de 40 automatisch doorschuift naar Veronica. Het is toch gewoon smerig aan het worden! Oude mannen van boven de 40 die jongeren ‘vermaken’ met hun stem. Bah! Om eerlijk te zijn ben ik ook wel een beetje benieuwd, naar wat Veronica allemaal gaat doen over een week. Maar niet alleen naar wat Veronica gaat doen, eigenlijk alle zenders wel. Nu nog hopen dat niet alle zenders door blijven gaan met het draaien van dezelfde muziek. Ze zijn het haast verlicht aan de luisteraar om iets nieuws te brengen. Want op deze manier kan het gewoon niet meer. Naar welke zender je ook luistert, ze doen allemaal hetzelfde truckje.

Zelf ben ik erg benieuwd wat RTL FM gaat doen. Maar ik ben bang, dat ook dit muziekstation, met Nederlandse en Europese muziek, na een paar maanden het format van een 538 en Yorin FM over gaat nemen. We zullen het zien vanaf september.

Memo aan Gerard Joling:

Lieve Gerard,

Je reageert niet op me brief, maar als je dit leest (hoewel ik bang ben dat je niet vaak op deze site komt, want er zijn genoeg andere ‘leuke mannen sites’) mail me dan.

Veel liefs en een dikke knuffel van je allerliefste fan,

Freek

Zou Gerad Joling ooit nog reageren op m’n brief, misschien volgende week
wel!?

[wil je meer radiocolumns van Freek Reijnders lezen? Kijk op Freek’s weblog.]