Home Landelijke radio Colorful Radio niet toegestaan

Colorful Radio niet toegestaan

Het Commissariaat voor de Media heeft opnieuw uitgesproken dat het kabelstation Colorful Radio in zijn huidige opzet niet is toegestaan. Volgens het commissariaat is Colorful Radio geen minderhedenzender, maar een muziekzender die in algemene zin is gericht op jongeren.

Al in mei sprak het commissariaat uit dat de Publieke Omroep moet stoppen met dit kabelstation. Nu heeft het, reagerend op een bezwaar, dat standpunt herhaald. Als minderhedenzender zou het programma van Colorful Radio voor minimaal 75 procent bestemd moeten zijn voor of moeten gaan over etnische en culturele minderheden, aldus het commissariaat. Daarvan is in de huidige opzet geen sprake.

Het bereiken van jeugd en minderheden behoort tot de hoofdtaak van de Publieke Omroep, aldus het commissariaat. Dit gebeurt nog onvoldoende in de programma’s die de Publieke Omroep uitzendt in het kader van zijn hoofdtaak. Het voortzetten van Colorful Radio als themakanaal voor minderheden zou ten koste van die hoofdtaak gaan. Dat is op grond van de Mediawet verboden, aldus het commissariaat.

Na de eerste uitspraak van het commissariaat in mei hield staatssecretaris Van der Laan Colorful Radio in de lucht door dat besluit te schorsen. Daarmee wilde ze ruimte bieden aan de Publieke Omroep en het commissariaat om het probleem op te lossen.[ANP]