Home Landelijke radio Coldplay voert Download Top 750 aan

Coldplay voert Download Top 750 aan

De Engelse groep Coldplay staat op nummer 1 in De Download Top 750 Allertijden met het nummer ‘Clocks’. Robbie Williams staat met ‘Angels’ op nummer 2 en Massive Attack bezet met het nummer ‘Unfinished Sympathy’ de derde plek. De lijst zal vanaf morgen worden uitgezonden op Radio Veronica.

De lijst is samengesteld in samenwerking met Apple iTunes. Bij het samenstellen van de Download Top 750 Allertijden is alleen uitgegaan van legale downloads die bij die webwinkel verkrijgbaar waren in Nederland. Een belangrijk criterium voor de nummers is dat ze minimaal 1 jaar oud moeten zijn om in aanmerking te komen voor een notering in de lijst. Dit om vertekening van het aller tijden concept van de lijst door populaire hits van het moment tegen te gaan.

“Wat opvalt is dat de nummers in de Download Top 750 Allertijden jonger zijn dan de nummers uit de Veronica Top 1000 Allertijden. Evenals in de Veronica Top 1000 Allertijden is Queen echter de meest voorkomende artiest, met in beide toplijsten 22 noteringen. Robbie Williams, Bruce Springsteen en Dire Straits hebben de meeste noteringen in de top 100: elk drie stuks”, zo zegt Eindredacteur Johan van Slooten.