Coen Swijnenberg en Sander Lantinga gaan deel uitmaken van de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft organisator AVROTROS bekendgemaakt. De zeskoppige commissie kiest de Nederlandse inzending voor het songfestival van 2020.

AVROTROS zegt voor Radio 538-dj’s Coen en Sander te hebben gekozen vanwege ‘hun passie voor muziek en hun grote muzikale netwerk’. De omroep meldt: ‘Het duo kent de muziekindustrie van binnenuit en heeft inmiddels iedere Nederlandse artiest in hun radiostudio ontvangen.’

Samenstelling

De zeskoppige commissie bestaat verder uit Eric van Stade (algemeen directeur AVROTROS), Cornald Maas (commentator, songfestivalexpert), Jan Smit (commentator, zanger) en Joyce Hoedelmans (hoofd online Eurovisie Songfestival).

Het zestal bepaalt en selecteert wie er namens Nederland uitkomt op het Eurovisie Songfestival van volgend jaar, dat in Rotterdam plaatsvindt.

‘Mister songfestival’ Daniël Dekker maakte vorige week bekend dat hij stopt bij de selectiecommissie. De Radio 2-dj zegt te stoppen op het hoogtepunt, aangezien Duncan Laurence dit jaar het Songfestival won.

Foto: Radio 538