Home Landelijke radio Classic FM een week in het teken van Bach

Classic FM een week in het teken van Bach

Classic FM staat volgende week in het teken van de muziek van Johann Sebastian Bach. Tot en met Goede Vrijdag zijn er regelmatig hoogtepunten te horen uit de Matthaeus- en Johannes Passion. Andere muziek die bij de aanloop naar Pasen hoort, zoals de Stabat Mater van Pergolesi, komt volgende week ook uitgebreid aan bod.

Goede Vrijdag zelf staat geheel in het teken van Bach. Die dag zijn elk uur hoogtepunten uit de Matthaeus- en Johannes Passion te horen. Bovendien zendt Classic FM de avond van Goede Vrijdag, de Matthaeus Passion in zijn geheel uit, in de onlangs verschenen nieuwe opname van Ton Koopman. De uitzending is op 14 april van 19:00 tot 22:00 uur.

Tijdens de Paasdagen staat Bach ook centraal op de zender. Dan wordt aandacht besteed aan zijn Paas-Cantates en het Oster-Oratorium. “In de paasperiode stijgt de luisterdichtheid van Classic FM steevast naar een record hoogte. Met deze Bach week op Classic FM bieden wij onze luisteraars iets bijzonders dat goed zal aansluiten bij deze periode van het jaar”, zo zegt Pieter Buijs, Programma Directeur Classic FM.