Home Landelijke radio Chris Ostendorf nieuwe NOS-correspondent in Brussel

Chris Ostendorf nieuwe NOS-correspondent in Brussel

NOS-verslaggever Chris Ostendorf verruilt de Haagse voor de Europese politiek. Hij gaat per 1 februari aan de slag als multimediaal correspondent met als eerste aandachtsgebied Europa. Ostendorf gaat in zijn nieuwe functie deel uitmaken van het NOS-bureau Brussel.

Chris Ostendorf (39), van huis uit politicoloog, werkt sinds 1998 bij de NOS. De eerste drie jaar was hij redacteur/verslaggever bij NOS Den Haag Vandaag. In 2002 stapte hij als politiek verslaggever over naar het NOS Journaal. Aanvankelijk hield hij zich daar bezig met de thema’s veiligheid en het asiel- en integratiebeleid. Zijn huidige aandachtsgebieden zijn buitenlandse zaken, defensie en Europa. Daardoor is Ostendorf al goed ingevoerd in de Europese politiek, wat hem goed van pas komt in zijn nieuwe functie.

Het NOS-bureau Brussel bestaat naast Chris Ostendorf uit de multimediale correspondenten Paul Sneijder (coördinator Bureau Brussel, Europese Unie, NAVO) en Wessel de Jong (België/Luxemburg). In tijden van drukte zijn de correspondenten uitwisselbaar op elkaars aandachtsgebieden. Joris van Poppel is bureauredacteur op het NOS-bureau Brussel.