Home Landelijke radio Doek valt voor Caz!, Arrow Talks binnenkort in de lucht

Doek valt voor Caz!, Arrow Talks binnenkort in de lucht

Arrow gaat in het tweede kwartaal van dit jaar starten met praatzender Arrow Talks op de 828 AM. Dat blijkt volgens mediabureau Zigt uit de tariefkaart die de radiozender toegestuurd heeft. Caz! gaat daarmee definitief uit de lucht. De nieuwe praatzender neemt ook de kabelfrequenties en internetstream over van Caz!.

De hitzender werd op de frequentie gezet nadat het de zender had overgenomen in maart vorig jaar. De AM-zender staat in Heinenoord, vlakbij Rotterdam. Arrow bood 33.000 euro om op de frequentie uit te mogen zenden. Het vermogen is 20 kilowatt (overdag) en vijf kilowatt (’s nachts).

Vlak na het verkrijgen van de 828 AM maakte Arrow bekend dat het wilde starten met een praatzender op de middengolf onder de naam ‘Arrow Talks’. In april vorig jaar startte er testuitzendingen en toen werd gemeld dat in mei gestart zou worden. Later werd dat juni, maar het praatstation is nog altijd niet in de lucht.

Arrow Talks sluit beter aan op de twee bestaande zenders van Arrow, te weten Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM. Een deel van de programmering van laatstgenoemde zender zal ook worden doorgeplugd op Arrow Talks. Voor de invulling van het nieuws, de achtergronden en actualiteiten op de nieuwe zender werkt Arrow onder meer samen met PCM.  Of de zender ook Arrow Talks zal heten, is nog niet definitief.

Volgens Zigt zal de gehele programmering van de nieuwe zender binnenkort bekend worden gemaakt.