Home Landelijke radio ‘Call Me Maybe’ weer meest gedraaide plaat

‘Call Me Maybe’ weer meest gedraaide plaat


'Call Me Maybe' van Carly Rae Jepsen was, net als in mei, het meest gedraaide nummer op de landelijke Nederlandse radiostations in juni. De plaat was in deze maand maar liefst 671 keer te horen op de landelijke publieke en commerciële zenders. Dat blijkt uit de gegevens van SoundAware.

In de Top 100 staan verder 28 artiesten van Nederlandse herkomst: 11 Nederlandstalige platen en 17 Engelstalige platen. 'Can't Stop Me' van Afrojack & Shermanology is hiervan de grootste hit op de 6e positie. De Top 100 wordt verder gedomineerd door buitenlandse artiesten.

SoundAware meet en rapporteert dagelijks het muziekgebruik op de Nederlandse publieke en commerciële zenders, ondermeer in opdracht van de Stichting Nederlandse Top 40, diverse mediabureau's, platenmaatschappijen en radiostations.

01. Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
02. Gusttavo Lima – Balada Boa (tcherere tchê, tchê)
03. Simple Plan feat. Sean Paul – Summer Paradise
04. Flo Rida – Whistle
05. Emeli Sande – Next to me
06. Afrojack & Shermanology – can't stop me
07. Maroon 5 ft. Wiz Khalifa – Payphone
08. Train – Drive By
09. Ilse DeLange – Hurricane
10. Nicki Minaj – Startships