Home Landelijke radio Coen en Sander vieren derde Nationale Comic Sans-Dag op 3FM

Coen en Sander vieren derde Nationale Comic Sans-Dag op 3FM


3FM-dj's Coen en Sander vieren morgen vanaf 16:00 uur voor de derde keer Nationale Comic Sans-Dag. Coen en Sander zetten op de eerste vrijdag van juli het meest informele en olijke lettertype ooit in het zonnetje: Comic Sans MS. De bedoeling is dat heel Nederland tijdens deze dag alle mailtjes, faxen, persberichten, kranten en websites in lettertype Comic Sans MS opstelt.

Coen en Sander bellen in de uitzending met Vincent Connare, de Amerikaanse ontwerper van het lettertype en ze reiken twee prijzen uit. De Comic Sans Lifetime Achievement Award, voor de persoon die dit fantastische lettertype leeft, ademt en is. En De Comic Sans Young Talent Award, een prijs voor de beste nieuwkomer. Coen: "Het ondergeschoven kindje van de lettertypes verdient meer respect". Sander: "Een dag geen Comic Sans MS is een dag niet gepubliceerd".

In 2009 vond de eerste officiële Comic Sans-Dag plaats. De afgelopen jaren hebben onder andere Nu.nl, NOS op 3 en Ad.nl hun website voor De Nationale Comic Sans-Dag verandert in een Comic Sans-feestje.