Home AM Radio Business Nieuws Radio gaat bezuinigen en blijft op AM

Business Nieuws Radio gaat bezuinigen en blijft op AM

Business Nieuws Radio moet flink gaan bezuinigen als gevolg van de onzekerheid rond het al dan niet veilen van de etherfrequenties. De zender zal haar kosten terug brengen met tien procent.

Het station zal vooral gaan besparen op de toeleveranciers, zoals de host van de internetsite. Ook wordt een aantal vacatures voorlopig niet opgevuld. Het station rekende erop dat ze per september een dekking zou hebben van 60 procent in plaats van de 25 procent die ze nu hebben. Dit was toegezegd door het vorige kabinet. De grotere dekking zou op termijn tot een toename van de advertentie-inkomsten leiden. Business Nieuws Radio had hierop vooruitlopend al een investering gedaan.

Ook lagen er plannen voor een campagne die in zou spelen op de grotere landelijke dekking. Maar door het oordeel van de bestuursrechter in Rotterdam van twee maanden geleden is er roet in het eten gegooid.

Business Nieuws radio maakte vandaag tevens bekend dat de rechter in Utrecht gisterochtend heeft besloten dat de commerciële nieuwszender mag blijven uitzenden via de zendmast in Trintelhaven op 1395 AM.

De vergunning was eerder door Rijkswaterstaat ingetrokken omdat de straling gevaarlijk zou zijn voor het scheepvaartverkeer. Rijkswaterstaat gaat daarom ook in beroep tegen de uitspraak.