Home Landelijke radio Buma-directeur weigert salaris in te leveren

Buma-directeur weigert salaris in te leveren

Buma-directeur Hein van der Ree weigert om salaris in te leveren. De directievoorzitter, die in 2013 447.000 euro verdiende, dreigt een civiele procedure aan te spannen tegen de staat, zo meldt 3voor12 Radio.

Oud-staatssecretaris Fred Teeven bepaalde enkele jaren geleden dat de auteursorganisatie Buma/Stemra onder de Wet Normering Topinkomens (WNT) valt, wat betekent dat de directeur niet meer mag verdienen dan het ministersalaris van 178.000 euro (in 2015). Van der Ree zit met 447.000 euro ruim boven die norm. Ook financieel directeur Wieger Kettellapper zit met 347.000 euro ruim boven het ministersalaris.

Van der Ree heeft een brief geschreven waarin hij stelt dat de staatssecretaris te ver gaat met zijn bemoeienis, en dat hij vindt dat Buma/Stemra als goed werkgever zijn arbeidscontract zou moeten verdedigen. De brief is in handen van 3voor12 Radio.

Radiostations moeten voor iedere plaat die ze draaien een bepaald bedrag afstaan aan auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, de organisatie die naar eigen zeggen de belangen van haar leden wereldwijd vertegenwoordigt.