Home Landelijke radio Omroep Zeeland, Radio Rijnmond en Omroep Brabant morgen op DAB+

Omroep Zeeland, Radio Rijnmond en Omroep Brabant morgen op DAB+

Omroep Zeeland, Radio Rijnmond en Omroep Brabant zijn vanaf morgen via DAB+ te ontvangen. Dan gaat het kavel 9D-Z (Zeeland, Goeree Overflakkee en de westrand van Noord-Brabant) de lucht in. Broadcast Parters brengt de zenders in de lucht.

Vervolgens gaan op 1 mei de uitzendingen van Radio Gelderland, L1 Radio, Radio Oost, Radio Drenthe, Radio Noord, Omrop Fryslân, Radio Noord-Holland en Omroep Flevoland on air. Dan gaan drie uitzendgebieden tegelijk on air: kavel 7A (Brabant, Limburg, Betuwe), 6B (Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Oostelijk Friesland, oostelijk Flevoland), en 9D-N (Friesland, Waddengebied en noordelijk Noord-Holland).

Vanaf 1 september 2015 zijn Radio West, Radio Noord-Holland en Radio M Utrecht in kavel 8A (Zuid-Holland, Groot Amsterdam en de Zaanstreek) te ontvangen. Op 1 januari 2017 tenslotte wordt de ontvangst uitgebreid met de provincie Utrecht, ‘t Gooi en Almere, waardoor de ontvangst van Radio M Utrecht, Radio Noord-Holland en Omroep Flevoland in vrijwel het gehele verzorgingsgebied gerealiseerd wordt.

De publieke regionale omroepen moeten de frequenties samen met een aantal commerciële omroepen in gebruik nemen. In totaal zijn er voor Nederland vijf allotments aangewezen. In ieder gebied wordt één netwerk gebouwd waarin maximaal 18 radiozenders kunnen uitzenden via DAB+. Alle regionale omroepen hebben een vergunning om in het eigen verzorgingsgebied uit te zenden.