Home Landelijke radio Bull Verweij ontvangt Lifetime Achievement Award

Bull Verweij ontvangt Lifetime Achievement Award

De oprichter van de zeezender Radio Veronica, Hendrik ‘Bull’ Verweij, is gisteren op zijn 100ste verjaardag in Loosdrecht gehuldigd. Dit meldt Broadcast Magazine. Hij ontving uit handen van nieuwslezer Arend Langenberg en Ab Trik (CEO van Radio Veronica ) een Lifetime Achievement Award voor zijn bijdrage aan de commerciële radio in Nederland.

CEO Radio Veronica Ab Trik: "Bull Verweij heeft aan de basis gestaan van wat radio nu is in Nederland. Het is een enorm voorrecht om deze radio-icoon, op zijn 100ste verjaardag, te mogen eren met een Lifetime Achievement Award."

Hendrik ‘Bull’ Verweij besloot in 1960 samen met zijn broers de door radiohandelaren opgerichte Vrije Radio Omroep Nederland te kopen, inclusief het zendschip de MS Borkum Riff waar vandaan zeezender Radio Veronica uitzond. De broers maakten roerige radiotijden mee. Tot en met 1975 was Bull Verweij directeur van de zender. In 2003 gaf hij als grondlegger van zeezender Radio Veronica het startsein voor het huidige Radio Veronica.