Home Landelijke radio Broadcast Partners sleept Wild FM voor de rechter

Broadcast Partners sleept Wild FM voor de rechter

Broadcast Partners sleept Wild FM voor de rechter, meldt de Telegraaf. Volgens de zenderbeheerder heeft de eigenaar van het Amsterdamse radiostation eind vorig jaar heimelijk de zendvergunning overgedragen aan zusterbedrijf CRC. "Wild FM tracht op een onbehoorlijke manier onder het zendercontract uit te komen dat wij met ze hebben tot het jaar 2020", zegt directeur Robert-Jan van der Hoeven van Broadcast Partners. Het is verboden om bezittingen aan een bedrijf te onttrekken als je daardoor schuldeisers benadeelt. Dat is een misdrijf."

Wild FM werd in 2011 overgenomen van zakenman Erik de Vlieger. In 2012 liep het radiostation achter met betalingen aan Broadcast Partners. Uiteindelijk legde de zenderbeheerder beslag bij het radiostation. Volgens Van der Hoeven moest hij daarna bij de eigenaren van het moederbedrijf van Wild FM komen, onder andere Prins Bernhard van Oranje. "Ik kreeg het aanbod om hun achterstallige rekeningen betaald te krijgen , om in ruil daarvoor het zendcontract met ons te verbreken. Deed ik dat niet, dan kreeg ik niets." Prins Bernhard ontkent dat hij dat voorstel gedaan heeft.

Wild FM-bestuurder Hans Pérukel zegt dat het radiostation gewoon wilde overstappen naar een andere zenderbeheerder. "We zitten inmiddels bij KPN en BP verzet zich hiertegen. Daarom staan we straks voor de rechter. Dat is alles", aldus Pérukel tegenover De Telegraaf. De zaak dient morgen.