Home Landelijke radio Bossche etherpiraat krijgt kabelfreqentie

Bossche etherpiraat krijgt kabelfreqentie

Ex-etherpiraat Radio Atlantis is vanaf 1 januari via de kabel te beluisteren in Den Bosch en verre omgeving. 170.000 kabelaansluitingen zorgen ervoor dat in het gebied Brabant Midden Noord straks zo’n 418.000 inwoners bereikbaar zijn, zo schrijft het Brabants Dagblad.

“Dit is een historische avond. Ik ben erg blij,” verklaarde H. de Leeuw, voorzitter van Radio Atlantis gisteravond, na de vergadering van de programmaraad Brabant Midden Noord die Essent adviseert over welke radio- en tv-zenders in het basis- en standaardpakket moeten. Alle programmaraadleden waren het er over eens dat Atlantis een plaats moet krijgen in het basispakket. Volgens programmaraad-voorzitter G. Steverink neemt Essent dergelijke voorstellen ’altijd over’.

Het zag er geruime tijd naar uit dat de ex-etherpiraat de zendmachtiging van het failliet verklaarde Boschtion zou overnemen. Maar het Commissariaat voor de Media verleende de vergunning aan de Stichting Teleros. Atlantis gokte vervolgens op de kabel. Gisteravond kreeg De Leeuw met woordvoerders van enkele andere omroepen (waaronder regio tv en Juize FM) de kans te pleiten voor een plaatsje op de kabel. Hij moest onder meer aangeven in hoeverre Radio Atlantis iets toevoegt aan het huidige kabelpakket. Volgens De Leeuw wordt Nederlandstalige muziek ’op geen enkele frequentie structureel gebracht’.
“Als voorvechter van het brengen van het Nederlandstalige lied hebben wij bijna alle mogelijk procedures doorlopen. Vandaag is het de laatste kans,” benadrukte De Leeuw.

Na afloop van de stemming zei De Leeuw dagelijks te mikken op minstens 60.000 luisteraars. Dat aantal hoopt hij onder meer te bereiken met programma’s waarin overdag ’professionele’ diskjockeys zijn te horen. Maar er zijn ook ’Piratenavonden’ met diskjockeys die doen denken aan de piratentijd. Behalve Atlantis komt ook Colurfull Radio in het basispakket. WDR II en XFM moeten van de raad plaatsmaken.