Home Landelijke radio Bert Middel nieuwe voorzitter OLON

Bert Middel nieuwe voorzitter OLON

Bert Middel is zaterdag tijdens de algemene ledenvergadering (ALV) gekozen als nieuwe voorzitter van de Organisatie van Lokale Omroepen Nederland (OLON). Van 1989 tot 2002 was Middel voor de PvdA lid van de Tweede Kamer. Als woordvoerder media (tot 1996) heeft hij in deze periode veel voor publieke lokale omroep betekend. Op dit moment is hij onder andere lid van de Eerste Kamer en lector aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Tijdens de ALV heeft hij in een videoboodschap benadrukt dat lokale omroep bijdraagt aan de kwaliteit van het leven door aandacht te besteden aan lokale cultuur. Als lokale informatievoorziening moet lokale omroep bijdragen aan de versterking van de plaatselijke democratie. De rol van lokale omroep zal zeer sterk veranderen.

Na 18 jaar verliet de huidige voorzitter, Herman Posthoorn, de OLON. Gedurende deze periode is de lokale omroepsector sterk gegroeid, van ongeveer 120 lokale kabelomroepen voor 150 gemeenten (ongeveer 20 procent van Nederland) naar 300 lokale omroepen met 290 etherradio’s, ruim 160 tv-stations met tekst-tv en teletekst en ruim 270 lokale websites.