Home Landelijke radio Boete voor de Arbeidsvitaminen definitief

Boete voor de Arbeidsvitaminen definitief

De boete van 20.000 euro die het AVRO programma Arbeidsvitaminen opgelegd had gekregen van Het Commissariaat voor de Media is definitief. Ondanks dat de AVRO zich vorige maand op een hoorzitting verdedigde, heeft het commissariaat de volledige boete toch opgelegd.

Het 3FM programma overtrad meerder keren de mediawet door sluikreclame toe te staan. Hiervoor had de AVRO in 2006 al een waarschuwing gekregen, maar nadat het commissariaat in 2007 ook meerdere overtredingen had ontdekt, werd besloten tot het opleggen van een boete.

Op de hoorzitting van 10 januari gaf de AVRO aan dat ze zich bewust was van de overtredingen, maar dat de sluikreclame per ongeluk gemaakt werd. De AVRO wilde dan ook dat er geen boete opgelegd zou worden.

Het commissariaat was echter van mening dat onbewuste overtredingen van de mediawet ook bestraft kunnen worden. De mediawaakhond vond de overtredingen zelfs ernstig, omdat er ‘met grote nadruk’ sluikreclame gemaakt werd, maar ook omdat het een structureel karakter had. Daarom besloot men om de maximale boete van 20.000 euro op te leggen.