Home Landelijke radio Radio 8FM viert 12-jarig bestaan van de ochtendshow

Radio 8FM viert 12-jarig bestaan van de ochtendshow

De ochtendshow van Radio 8FM bestaat aanstaande vrijdag twaalf jaar. De commerciële regionale zender viert dit met een twaalf uur durende jubileumuitzending. "Het is maar goed dat we twaalf uur de tijd hebben want we hebben ontzettend veel gepland staan", zegt Van Brabant.
De dj’s Richard Rijk en Ronny van Brabant draaien al een hele tijd mee in radioland. Beginnend op zolderkamers wisten gingen zij via piraten en radiostations in de Belgische grensstreek naar Radio 8FM. Het programma ‘Rijk en Van Brabant’ begon twaalf jaar geleden op de Stadsradio Groep in Den Bosch, de voorloper van 8FM. In de jubileumuitzending zal een keur aan bekende Nederlanders in de uitzending komen, zijn er extra prijzen voor luisteraars en wordt er teruggekeken op twaalf jaar Rijk en Van Brabant.
 Op 2 maart volgt de Radio 8FM Hollandse Middag, een live-event in de Maaspoort in Den Bosch. Gebruik makend van twaalf jaar ervaring en connecties stelden Rijk en Van Brabant een programma op met enkele van de best gewaardeerde Nederlandse artiesten, waaronder Gerard Joling, Dries Roelvink, Wolter Kroes en René Schuurmans. Vanaf 13:00 uur staat die dag zes uur Nederlandse livemuziek vanaf de bühne op het programma. "We vonden onze 12 jaar durende samenwerking een goede reden om eens groots uit te pakken", aldus Richard Rijk.