Hans Schiffers heeft vanmorgen een kunstwerk onthuld, een eerbetoon aan 75 jaar Arbeidsvitaminen. Een installatie van 75 radio’s vormen het eerbetoon aan het langstlopende radioprogramma ter wereld en staan symbool voor 75 jaar Arbeidsvitaminen. Elke radio uit de installatie vertegenwoordigt een jaar uit de geschiedenis van Arbeidsvitaminen en heeft muziek uit dat jaar in zich. Met een grote tuner-knop is door de verschillende radio’s heen te scrollen.

Hans Schiffers viert vandaag het jubileum van het programma samen met oud-Arbeidsvitaminen-presentatoren Gerard Ekdom en Jan Steeman. Zij nemen tussen 18:00 en 20:00 uur weer plaats achter de microfoon om live radio te maken. Ook staan er de hele dag optredens op het programma van artiesten als The Cats Tribute Band, Gerard Joling, George Baker, Douwe Bob en Peter Koelewijn.

Letterlijk vitaminen

“Ik ben vereerd en trots dat dit programma al 75 jaar lang bewijst met zijn tijd mee te gaan”, zegt Hans Schiffers. Elke plaat die wij laten horen, is aangevraagd door een luisteraar en heeft een verhaal. Muziek inspireert, ontroert en verbindt. Het helpt mensen de dag door, het zijn letterlijk vitaminen om de dagelijkse arbeid uit te voeren. Dit programma kan zeker nog 75 jaar mee.”

Mensen die nieuwsgierig zijn naar de installatie, moeten nog wel even geduld hebben. In verband met de huidige coronamaatregelen is de installatie vooralsnog alleen voor genodigden te zien. Zodra de situatie het weer toestaat, maakt AVROTROS de installatie ook toegankelijk voor publiek.

Foto: Ruud Baan