Home Landelijke radio BNR Nieuwsradio stopt met ‘Dulfer Jazz’

BNR Nieuwsradio stopt met ‘Dulfer Jazz’

BNR Nieuwsradio stopt met het programma ‘Dulfer Jazz’. Saxofonist Hans Dulfer maakt volgende week maandagavond om middernacht zijn laatste uitzending, tot groot verdriet van de maker: “Voor het geld hoefde ik het niet te doen; ik kreeg 250 euro bruto per uitzending, die BNR overigens vijf keer per week herhaalde. En dan had ik ook nog eens een eigen sponsor ingebracht. Voor mij was het vooral hobby. Maar ik vind het wel een beetje dom besluit: mijn programma was een van de best beluisterde van BNR Nieuwsradio, ik heb ook al veel reacties ontvangen op het verdwijnen: tientallen, en dat is veel voor een nachtprogramma”, zegt hij in de Volkskrant.

“Het heeft niets te maken met Dulfers kwaliteit”, zegt BNR-hoofdredacteur Paul van Gessel, “maar wij zijn een nieuwszender, en daarin past een jazzprogramma niet”.

Dulfer vindt zichzelf met zijn muziekprogramma prima passen op de zender. “Ik zeg altijd dat jazz en zakendoen op elkaar lijken: in beide gevallen probeer je iemand te overtuigen. Maar misschien dat de nieuwe hoofdredacteur een antipathie jegens jazz voelt.”

Dat laatste ontkent Van Gessel. Evenmin hoort Dulfers rubriek tot de best beluisterde programma’s van zijn zender, zegt Van Gessel. “Het is doodzonde, maar een jazzprogramma past gewoon niet in de nieuwe koers die we gekozen hebben.”

In lijn van die koers kondigde de nieuwe hoofdredacteur enkele weken geleden op deze pagina meer veranderingen op zijn station aan, om de slecht beluisterde zender, die het soms moet doen met enkele schamele tienduzienden luisteraars, een hoger marktaandeel te bezorgen. Zo wil hij per augustus af van de huidige ‘ultrakorte, ANP-achtige berichtgeving’, zei hij toen.

“We gaan ons onder meer terugtrekken uit het weekend”, zegt hij nu. “Op een slimme manier gaan we de uren daar vullen met herhalingen uit de afgelopen week.”

Saxofonist Dulfer heeft intussen geen idee of hij nog ergens terecht kan met zijn jazzprogramma. Hij houdt alle opties open: “Ik ben altijd gevraagd, nooit heb ik zelf gesolliciteerd. Misschien dat er weer iemand belt.”

Vorig artikelCvdM kiest Omroep Amersfoort, RTV Eemstad baalt
Volgend artikel3FM dit weekend live vanaf Texel