Home Landelijke radio NPO Radio 1 BNNVARA gaat dagelijks nachtprogramma op Radio 1 verzorgen

BNNVARA gaat dagelijks nachtprogramma op Radio 1 verzorgen

Zendermanager Laurens Borst in de nieuwe studio van NPO Radio 1

BNNVARA krijgt vanaf volgend jaar het meeste zendtijd in de nieuwe nachtprogrammering van NPO Radio 1. De omroep zal op werkdagen tussen 04:00 en 06:00 een programma maken waarbij interactie met de luisteraars centraal staat. Dat blijkt uit de zendtijdverdeling van de nieuwe nachtprogrammering van Radio 1, die in handen is van RadioFreak.nl.

Op dit moment is elke dag een andere omroep vier uur lang in de nacht te horen, maar met ingang van januari verliezen de meeste omroepen deze zendtijd. Er blijven slechts in het weekend enkele uren voor andere omroepen over.

Met ingang van het nieuwe jaar zal de nachtprogrammering op werkdagen volledig horizontaal zijn. Tussen 0:00 en 02:00 uur blijft de VPRO te horen met ‘Nooit Meer Slapen’, daarna volgt een programma waarin fragmenten van die eerder die dag worden herhaald, aangevuld met nieuwe content van de NTR. De vroege ochtend wordt dus gevuld door BNNVARA.

‘Nachtzuster’

In de nacht van vrijdag op zaterdag zal van 04:00 tot 06:00 uur Omroep MAX te horen zijn. De bedoeling is dat ‘De Nachtzuster’ met Astrid de Jong daar terechtkomt. Nu is dat programma nog vier uur lang in de nacht van donderdag op vrijdag te horen. De verhuizing stuit op protest van trouwe luisteraars; er is zelfs een petitie gestart.

Presentatrice Astrid de Jong zegt dat het nog om een conceptplan gaat, maar volgens bronnen is het zo goed als zeker.

De nacht van zaterdag op zondag zal worden gevuld door een programma in het kader van het opleidingstraject van NPO Campus tussen 02:00 en 04:00 uur. Daarna volgt een programma van de KRONCRV. De EO krijgt op zaterdag- en zondagochtend een uur zendtijd tussen 06:00 en 07:00 uur.