Home Landelijke radio BNN werft jongeren voor nieuwe lichting BNN University

BNN werft jongeren voor nieuwe lichting BNN University

BNN is gestart met het werven van jongeren voor een nieuw jaar van ‘BNN University’. Dit is het opleidingstraject van BNN waarbij talent de kans krijgt zich te ontplooien.

Jongeren tussen 17 en 23 jaar kunnen zich tot en met 31 oktober op bnnuniversity.bnn.nl aanmelden. Na een selectieronde starten rond de jaarwisseling zo’n twintig jongeren aan de opleiding. In de eerste week volgen zij een stoomcursus op de Media Academie. Hier leren de studenten onder andere interviewtechnieken en hoe de apparatuur werkt. Vervolgens gaat de opleiding intern bij BNN verder en worden de jongeren klaargestoomd.

Tijdens het gehele traject wordt geëvalueerd en uiteindelijk krijgen alleen de meest veelbelovende talenten de kans op de opleiding helemaal af te maken. De radiomakers gaan aan de slag als verslaggever, producer of redacteur bij de BNN-radioprogramma’s op Radio 1 en 3FM. De TV-groep presenteert zich in een eigen programma op 101.TV.

Onder meer Radio 1-verslaggever Jan Willem van Zoest en Martijn Zuurveen, producer van RuuddeWild.nl, volgden eerder een interne opleiding bij BNN.