Home Landelijke radio Luistercijfers juni/juli: Sportzomer laat Radio 1 groeien

Luistercijfers juni/juli: Sportzomer laat Radio 1 groeien


Radio 1 heeft in de jongste luistercijfers een grote stijging door gemaakt. Door de vele sportevenementen van deze zomer wist het station 0.8 procent te stijgen. Radio 538 blijft in deze periode marktleider, en wint er zelfs 0.1 procent bij terwijl concurrent Sky Radio 0.4 procent moet inleveren.

De stijging van Radio 538 is mede toe te schrijven aan de overstap van Ruud de Wild van 3FM naar Radio 538 en de grote reclamecampagne die daar bij hoorde. Daarnaast is in deze cijfers te zien dat Yorin FM in de eerste maanden van haar nieuwe format niets gewonnen, in die periode kwam het station gedeeltelijk live vanaf het EK in Portugal maar verloor wel 0.1 procent. 3FM blijft de dalende lijn volhouden en zakt 0.5 procent. Het station verwacht dat dit nog even zal aanhouden en het later dit jaar waarschijnlijk zal ombuigen. De neerwaartse lijn heeft ook te maken met het vertrek van Stenders en De Wild die ook de nodige luisteraars mee zullen nemen.

Aan het einde van het jaar zal pas echt te zien zijn welk station het goed doet en welke niet. De komende tijd worden de cijfers namelijk beïnvloed door de nieuwe koersen die de stations zijn gaan varen.

#0407-0406-1-Marktaandeel#

Vorig artikelMartijn Muijs vanaf morgen op 3FM
Volgend artikelBNN viert vandaag 6 jarig bestaan