Home Landelijke radio BNN vernieuwt nachtprogrammering op Radio 1

BNN vernieuwt nachtprogrammering op Radio 1

BNN start aanstaande zaterdag- op zondagnacht met een nieuwe nachtprogrammering op Radio 1. Het programma 'De Overnachting' blijft tussen 00:00 en 01:00 uur. Patrick Lodiers ontvangt in een hotelkamer in Amsterdam prominente gasten waarmee hij praat over daden, dromen en passies. Daarna interviewt Filemon Wesselink in het nieuwe programma 'De Wereld van Filemon' Nederlanders in het buitenland. Het nieuwe programma vervangt 'Lust!'. "Dat ik mijn eigen radioprogramma mag gaan maken vind ik te gek", zegt Fillemon. "Dit is wat ik altijd al heb willen doen."

Frank van der Lende presenteert van 03:00 tot 05:00 uur het programma 'Nachtbrakers'. Hij praat daarin met feestvierders die net de kroeg uitkomen en mensen die niet in slaap kunnen komen. "We brengen mooie verhalen omlijst door muziek", aldus Frank. "Het is seks, drugs en rock 'n roll op Radio 1."

In de vroege ochtend presenteert Luuk Ikink het programma 'Start!' In deze snelle, frisse ochtendshow haalt Luuk met de luisteraars de week nog eens door de mangel en neemt hij de komende week alvast onder de loep. "Ook het komende jaar sleur ik mij weer met veel plezier uit bed, ik heb ontzettend veel zin in de nieuwe Start!" De redactie van Start! wordt gevormd door de feuten van BNN University, het opleidingstraject van BNN.

De programma's vervangen 'Vier Zeven', dat Luuk Ikink ook presenteerde. Dat hij nu een uur minder krijgt vindt hij niet erg. "Twee uur is prettig, kwaliteit boven kwantiteit."