Home Landelijke radio BNN Today wordt dagelijks programma van twee uur op Radio 1

BNN Today wordt dagelijks programma van twee uur op Radio 1

‘BNN Today’ zal vanaf 25 augustus elke werkdag twee uur lang te horen zijn, van 20:00 tot 22:00 uur op Radio 1. Momenteel zendt het programma slechts vier keer per week een uur uit. Naast aandacht voor nieuws en actualiteiten zal er ook veel aandacht zijn voor sport, media en  avontuur. De presentatie is in handen van Willemijn Veenhoven; op woensdag presenteert Sophie Hilbrand het programma.

Naast de vaste presentatrices schuift er iedere dag een co-host aan; Timur Perlin, Winfried Baijens en Jeroen Stomphorst hebben al toegezegd. Het programma opent elke dag met het nieuws in 1 minuut. Aan de hand van geluidsfragmenten hoort de luisteraar in één minuut wat er die dag allemaal is gebeurd.

Eén van de vaste onderdelen van ‘BNN Today’ wordt ‘Ranking the News’. De luisteraar bepaalt welk nieuws van die dag het belangrijkst is. De top-5 is iedere avond te horen is om iets over negen. Om de interactie met de luisteraar te bevorderen kan er  via de site van BNN Today regelmatig  gechat worden met de verschillende gasten in het programma.

Sport krijgt ruim aandacht in de nieuwe opzet van het programma. Wedstrijden die ’s avonds bezig zijn, worden uitgebreid verslagen en in samenwerking met ‘Langs de Lijn’ van de NOS wordt elke avond een overzicht gemaakt van het belangrijkste sportnieuws van die dag.