Home Landelijke radio BNN mag officieel blijven tot 2008

BNN mag officieel blijven tot 2008

BNN mag definitief binnen de Publieke Omroep blijven, in ieder geval tot september 2008. Het wetsvoorstel ter verbetering van de openheid en continuïteit van de landelijke publieke omroep én de door de Eerste Kamer daarbij geëiste novelle is vanmiddag aangenomen.

Nadat het kabinet reeds in 2002 dit wetsvoorstel naar de Tweede Kamer had verzonden en het daar met een meerderheid werd aangenomen leek BNN met 150.000 leden ook ná 2005 voor een erkenning in aanmerking te komen. Een daarop ingerichte, succesvolle ledenwerfcampagne leverde, in november 2003, 224.064 leden op. Ondanks dat een meerderheid van de Eerste Kamer in beginsel had aangegeven met de bewuste wet geen problemen te hebben, liet zij in mei 2004 toch weten moeite te hebben met dit voorstel. Daarop eisten zij een zogenaamde novelle waardoor het wetsvoorstel een einddatum kreeg. Vandaag heeft zij dan formeel haar goedkeuring verleend.

BNN-voorzitter Gerard Timmer: “We hebben het tij weten te keren en weten nu eindelijk waar we aan toe zijn. We sluiten een periode van zeven maanden onzekerheid af en richten ons weer volledig op de programma’s. Dat doen we het liefste en daar zijn we ook goed in. Er is op dit moment veel onrust in medialand. Zeker is nu in ieder geval dat BNN blijft! Dit land kan wel wat goed nieuws gebruiken, toch?”

Vanaf september 2005 zal BNN van een 40%-omroep naar een 50%-status doorgroeien. Dat betekent dat de omroep maar liefst 1500 uur radio per jaar gaat verzorgen.