Home Landelijke radio BNN krijgt 110.000 steunbetuigingen in korte tijd

BNN krijgt 110.000 steunbetuigingen in korte tijd

BNN heeft in korte tijd al ruim 110.000 steunbetuigingen binnen van kijkers en luisteraars in de strijd om het voortbestaan van BNN, dit schrijft Spreekbuis. Iedereen die BNN een warm hart toedraagt, kan dat laten blijken via de internetsite bnnmoetblijven.nl of door een sms te sturen naar het nummer 9090.

Ook is BNN begonnen met de uitzending van spots op radio en televisie. Met de actie wil de omroep de leden van de Eerste Kamer overtuigen van het draagvlak dat hij zou hebben in de samenleving. De fracties van CDA, PvdA SGP en ChristenUnie dreigden onlangs niet akkoord te gaan met een wetsvoorstel van staatssecretaris Van der Laan om de ledeneis voor omroepen te verlagen van 300.000 naar 150.000 leden, omdat er volgens hen sprake is van gelegenheidswetgeving.

Het niet doorgaan van de wetswijziging zou het einde betekenen van BNN. Op verzoek van de staatssecretaris, en onder druk van hun collega’s in de Tweede Kamer die het voorstel eerder wel goed keurden, stelde de Eerste Kamer de stemming uit. Van der Laan wil dat de Senaat eerst kennis neemt van het kabinetsstandpunt over het visitatierapport van de commissie Rinnooy Kan. Dit wordt medio juni verwacht.