Home Landelijke radio Fusieomroep VARA/BNN blijft in Hilversum

Fusieomroep VARA/BNN blijft in Hilversum

De fusieomroep tussen BNN en de VARA blijft gewoon in Hilversum. De omroep wilde graag verhuizen naar Amsterdam, maar het blijkt niet mogelijk het huidige VARA-pand op het Mediapark te verkopen of te verhuren. Daarom trekt BNN volgend jaar in bij de VARA.

De plannen voor de verhuizing naar Amsterdam waren al vergevorderd. De fusieomroep had zelfs al een intentieovereenkomst getekend voor een gebouw in de Bijlmer. Doordat de VARA niet van het huidige pand af kan komen, kan BNN-VARA niet aan de eis voldoen dat de herhuisvesting van de fusieomroep geen geld kost.

BNN-directeur Marc Adriani zegt tegen de Volkskrant: "We willen ons geld gebruiken waar het voor is: het maken van de beste programma's. Een gezamenlijke plek in Amsterdam was het goedkoopste scenario, maar leegstand in Hilversum is natuurlijk geen optie."

Veel medewerkers van de omroepen reageren verheugd. Een grote meerderheid was tegen de voorgenomen verhuizing. Ook burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum is blij dat de omroepen de komende tien jaar in de mediastad blijven. Hij is blij met dit besluit:

Jammer voor Amsterdam maar zegen voor Hilversum! Vara/BNN blijven komende tien jaar in Hilversum Omroepen zijn de ziel van mediapark. Hoera.— Pieter Broertjes (@pieterbroertjes) October 17, 2013