Home Landelijke radio BNN brengt twee Kopspijkers-items op de radio

BNN brengt twee Kopspijkers-items op de radio

BNN gaat twee items uit het televisie programma’s ‘Kopspijkers’ uitzenden op de radio. Egbert Jan Weeber presenteert voortaan wekelijks het ‘Kopspijkerspel’ in SPAM! op 3FM en verslaggever Bart Meijer reikt vanmiddag op dezelfde zender in ‘Wout!’ op de ‘Gouden Zwatelaar’ uit aan Jack Spijkerman.

De items zijn een reactie op het feit dat de VARA stopt met de uitzendingen van het televisieprogramma ‘Kopspijkers’. Dit omdat Jack Spijkerman aan de slag wil als presentator bij ‘Tien’, de nieuwe televisiezender van John de Mol.

Het programma ‘Wout!’ reikt vanmiddag in de uitzending een speciale ‘Gouden Zwatelaar’ uit aan Jack Spijkerman. Bart Meijer achtervolgd de presentator om hem uit te roepen tot eenmalige ‘Wout-zwatelaar van het Jaar’. In het programma Kopspijkers reikt Spijkerman zelf ieder seizoen een Zwatelaar uit aan iemand die onzin uitslaat. Spijkerman zelf heeft de afgelopen tijd zo vaak gezegd dat hij de Vara niet zal verlaten, dat hij met zijn aangekondigde vertrek naar ‘Tien’, volgens de makers van ‘Wout!’ nu al de titel ‘Zwatelaar van het Jaar’ verdient.

Vanaf zondag ontvangt Egbert Jan Weeber wekelijks twee gasten in ‘SPAM!’ waarmee hij het ‘Kopspijkerspel’ speelt. De presentator laat weten: “Het leukste spel van de Nederlandse televisie stond ongebruikt achter de schermen. Dus waarom niet? Beter goed gejat, dan slecht bedacht zal ik maar zeggen…” Aanstaande zondag vanaf 12.00 uur nemen als eerste Astrid de Jong en Sander de Heer het tegen elkaar op.