Home Landelijke radio Bezoekersaantal website Giel! verdubbeld

Bezoekersaantal website Giel! verdubbeld


Het aantal bezoekers van de website van 3FM-ochtend dj Giel Beelen is sinds 24 februari verdubbeld. Op die dag werd de nieuwe website gelanceerd. “Pageviews zijn verdubbeld en we hebben er een krappe 50.000 unieke bezoekers bij. Dat komt dus in de eerste week na de lancering op 250.000 unieke bezoekers en 1.000.000 pageviews”, zegt Hoofd Nieuwe Media Edwin Valent van de VARA tegen Broadcast Magazine.

Volgens Valent zijn er meerdere redenen voor de groei. “Maar een aardige ludieke actie die hier ook debet aan was, is dat Giel in de uitzending heeft opgeroepen dat als mensen bugs tegen kwamen ze dit naar ons konden mailen. De luisteraar kon hiermee vervolgens cd’s winnen. Dit heeft gelukkig niet een stortvloed aan bugs opgeleverd, maar wel punten die je als afdeling niet heel gemakkelijk zelf kunt ontdekken.”

“Niet dat deze actie nou rocket-science was, integendeel, maar het blijft wel een mooi voorbeeld van hoe je gebruikers van je site niet alleen kan betrekken bij het maken van je site, maar ook bij het zeer snel debuggen van een nieuw product.”