Home AM Radio Betalingsachterstanden Arrow bij overheid

Betalingsachterstanden Arrow bij overheid

Er dreigen grote problemen voor Arrow. Crosspoints BV, de eigenaar van de zenders Arrow Classic Rock, Arrow Jazz FM en de nog te starten Arrow Talks via de middengolf, heeft een betalingsachterstand bij de overheid. "Er is een procedure gestart om het openstaande bedrag in te vorderen", bevestigd het Agentschap Telecom tegenover RadioFreak.nl. Hoe groot het bedrag is wil een woordvoerder niet zeggen.

Het Agentschap int de kosten van de vergunningen voor de frequenties. In het geval van Arrow is dat een miljoen euro per jaar voor Arrow Jazz FM en ruim vier miljoen euro voor Arrow Classic Rock. Voor de 828 AM die in maart van dit jaar aangetrokken werd, moet 33.000 euro neergelegd worden.

Er gaan allerlei geruchten over de situatie bij Arrow, maar directeur Ad Ossendrijver onkent dat er sprake is van problemen. "Het is allemaal onzin. We hebben geen betalingsachterstand. Dat het Agentschap dat nu zegt, verbaast me. Ik heb wel bezwaar gemaakt tegen de toezichtskosten, maar we betalen die ook gewoon." Volgens Ossendrijver is er een partij in de radiomarkt die Arrow probeert zwart te maken. Wie dat is wil hij niet zeggen. "Ik ga wel maatregelen nemen tegen diegene die dit allemaal de wereld in helpt."

Het feit dat de introductie van Arrow Talks steeds wordt uitgesteld voedt de geruchten dat Arrow in de problemen zit. Maar volgens Ossendrijver komt het nieuwe radiostation begin volgend jaar in de lucht. "We zijn bezig de content te regelen en mensen aan te nemen. Maar de maand december is gewoon geen goed moment om te starten met al de eindejaarslijsten. Begin volgend jaar gaan we starten", aldus Ossendrijver tegenover RadioFreak.nl.

Arrow Classic Rock is in 1996 van start gegaan. Bij de frequentieverdeling in 2003 kreeg de zender geen FM-frequentie en bleef men noodgedwongen uitzenden via AM en kabel. Overigens verkreeg Arrow in 2003 wel de FM-frequenties voor een jazz-zender, zodat Arrow in 2004 Arrow Jazz FM startte. In juni vorig jaar kwam Arrow Classic Rock toch landelijk op FM door Caz! over te nemen van SBS. De middengolffrequentie 675 AM werd verkocht aan Radio Maria.

In maart werd opnieuw een middengolffrequentie aangekocht, dit keer de 828 AM. Er werd aangekondigd dat er een praatzender op zou komen in de zomer. Maar Arrow Talks, zoals de zender moet gaan heten, is nog niet in de lucht.