Home Landelijke radio Bestuur Wijchense Omroep legt functie neer

Bestuur Wijchense Omroep legt functie neer

Het voltallige bestuur van de Wijchense Omroep heeft zijn functie op 22 april gefrustreerd neergelegd omdat het niet ‘alle neuzen dezelfde kant op’ heeft kunnen krijgen. Ook hadden enkele bestuursleden te weinig tijd voor het radio- en tv-station uit Wijchen. "Sommige mensen bij de Wijchense Omroep willen zich niet conformeren aan de beleidslijnen die het bestuur heeft uitgezet", zegt Oud-voorzitter Paul Rademaker in de Gelderlander. "Die doen precies wat ze zelf willen. Als bestuur loop je daar tegenaan."

Het bestuur trad in januari 2008 aan en wilde de omroep professionaliseren. "We wilden een omroep maken die naar voren kan en die niet blijft hangen in de ‘piratengedachte’. De kwaliteit van een aantal uitzendingen was ondermaats. Dat kan niet voor een omroep die grotendeels door de overheid wordt gefinancierd. We wilden aan een nieuwe, professionele programmering gaan werken. Maar we merkten dat daar niet voldoende draagvlak voor was bij de medewerkers."

Ook wilde het bestuur samen gaan werken met andere lokale omroepen. Met UniqueFM (Heumen), Webfm (Beuningen en Druten) en Nijmegen1 liepen gesprekken over het maken van een gezamenlijk radioprogramma voor de middag. De radiogroep had daar ontzettend veel weerstand tegen. Enkele oud-gedienden hadden volgens Rademaker vooral moeite met Patrick Huisman van Webfm. "Hij heeft twee jaar geleden geprobeerd de zendvergunning van Wijchense Omroep te krijgen. Ik heb geen problemen met Huisman. Hij heeft een goede visie."