Home Landelijke radio Piraten willen uitzenden via Wijchense Omroep

Piraten willen uitzenden via Wijchense Omroep

De Balgoijse piratenzender Accuzuur en de Wijchense Omroep voeren gesprekken over een vergaande vorm van samenwerking op de radio. Accuzuur wil op een legale wijze een muziekprogramma voor jongeren kunnen maken, en heeft zijn oog laten vallen op de ether- en kabelfrequenties van de erkende lokale omroep.

Volgens bestuurslid Louise Laurens van de Wijchense Omroep is het de bedoeling dat de ongeveer dertig vrijwilligers van Accuzuur voor de Omroep komen werken, waarbij de naam van de piraten dus zou verdwijnen. Zomaar wat zendtijd vullen, eventueel op tijden dat de Omroep niet uitzend, is door de regels in de Mediawet niet mogelijk.

De gemeente Wijchen is voorstander van samenwerking tussen de radiomakers, en treedt op als bemiddelaar. Wethouder Hendriks ziet Accuzuur als een mooie, jonge impuls voor de legale omroep.

Volgens Laurens wordt pas na de zomer verder gepraat. “We moeten kijken of en hoe de medewerkers van Accuzuur bij ons kunnen worden ingepast. We staan er niet negatief tegenover. Die jongens zijn helemaal wild van radiomaken.”

Accuzuur is al geruime tijd uit de lucht. In de tweede helft van de jaren negentig werd met een mobiele zender uitgezonden.

Vorig artikelCity Sound Radio luidt de noodklok
Volgend artikelHenny Stoel stopt ermee