Home Landelijke radio Koers Wijchense omroep blijft ongewijzigd

Koers Wijchense omroep blijft ongewijzigd

Het interim bestuur van de Wijchense Omroep wil het beleid van het onlangs opgestapte bestuur in grote lijnen voortzetten. Voorzitter Pim Hendriks ziet, in tegenstelling tot zijn voorganger Paul Rademaker, wel voldoende draagvlak onder de vrijwilligers voor samenwerking met Webfm (Beuningen en Druten), UniqueFM (Heumen) en Nijmegen1.

"De samenwerking juichen wij toe. Het oude bestuur heeft zich vergaloppeerd in het communiceren. Daarom wisten zij niet voldoende draagvlak te krijgen."

Hendriks zet wel een kanttekening bij die samenwerking. De Wijchense Omroep moet uitkijken niet ondergesneeuwd te raken door de twee grote broers Nijmegen1 en Webfm. "Het mag niet ten koste gaan van de identiteit en de eigen programma’s van de Wijchense Omroep. Bij de leden bestond de angst te moeten inleveren."

Die angst denkt Hendriks weg te kunnen nemen. "Wij willen een verkennende en uitvoerende taak hebben. Dat is het verschil met het oude bestuur. Dat besloot alles zelf." Hoewel de samenwerking doorgaat, moet ook de Wijchenaar weer worden opgezocht. "We moeten weer een omroep van, door en voor Wijchen worden. Daartoe zijn we een kijk- en luisteronderzoek aan het voorbereiden."

Opmerkelijk is dat de radiogroep volgens oud-voorzitter Paul Rademaker vooral moeite heeft met Patrick Huisman van Webfm. "Hij heeft twee jaar geleden geprobeerd de zendvergunning van Wijchense Omroep te krijgen. Ik heb geen problemen met Huisman. Hij heeft een goede visie."