Home Landelijke radio Nieuwe omroep voor Wijchen in de maak

Nieuwe omroep voor Wijchen in de maak

Een initiatiefgroep van voornamelijk Wijchenaren is bezig met een onderzoek naar de mogelijkheden om te komen tot een nieuwe 24-uurs radio en tv-zender voor de Gemeente Wijchen. De vergunning van de huidige lokale omroep ligt bij de Wijchense Omroep (WO) en is geldig tot juli 2007. Een nieuwe aanvraag dient minimaal een half jaar van tevoren ingediend te worden Daarom zal een eventueel nieuw initiatief medio januari de vergunning aanvragen bij het Commissariaat voor de Media in Hilversum.

Op dit moment is men druk bezig met de voorbereidingen tot het oprichten van een stichting die voorlopig de naam ‘Stichting Lokale Media Wijchen’ heeft gekregen. Het bestuur hiervan zal worden gevormd door mensen met affiniteit en kennis van lokale media en/of de gemeente Wijchen. Verder is de initiatiefgroep bezig met het samenstellen van een Programma Bepalend Orgaan, de raad van toezicht voor de omroep.

De bedoeling is om half december een definitieve beslissing te nemen over het aanvragen van een uitzendvergunning. Dan worden ook de inhoudelijke plannen bekend gemaakt voor de radio en tv-zender.